Een groep aanmaken

Leestijd: 2 minuten

In dit artikelen leggen we je uit welke handige functionaliteiten een sociale groep op Dramales.nl je biedt.

Tutorial #

Je kunt ook deze handige tutorial bekijken, waarin we je meenemen in het aanmaken en beheren van een groep.

00:00 Intro
00:20 Deelnemen aan groepen
00:41 Groep maken
00:50 Stap 1 – Details van de groep
01:06 Stap 2a – Privacy Instellingen
02:02 Stap 2b – Rechten toekennen
03:14 Stap 3 – Discussie Forum Activeren
03:41 Stap 4 – Logo of Foto toevoegen
03:53 Stap 5 – Coverfoto toevoegen
04:02 Stap 6 – Uitnodigingen versturen
04:55 Mijn groepen

Openbare, besloten of verborgen groepen aanmaken #

Een groep aanmaken is heel eenvoudig en spreekt eigenlijk voor zich.
Je kunt er voor kiezen een openbare groep aan te maken of een besloten groep. Bij deze laatste soort kunnen personen alleen lid worden op aanvraag. De inhoud van een besloten groep is dan ook niet voor iedereen zichtbaar en toegankelijk.

Daarnaast bestaat er ook nog de mogelijkheid om een verborgen groep te creeeren. Deze is dan niet vindbaar in de zoekresultaten en wordt alleen zichtbaar wanneer groepsleden zijn ingelogd op het platform.

Handige tools #

Berichten delen #

Eenmaal lid van een groep beschik je over een aantal handige tools.
Zo kun je eenvoudig berichten, foto’s en video’s delen met bijvoorbeeld je werkgroep of vakvereniging. Of de hele groep in één keer een belangrijk bericht sturen.

Discussie Forum #

Maak een discussieforum aan waarmee je de leden van deze groep in een gestructureerde, bulletin-board modus kunt laten communiceren.

Documenten delen #

Nooit meer zoeken naar die ene lesbrief, dat mooie script of die inspirerende methodiek. Je kunt in een groep eenvoudig bestanden uploaden en delen met de leden van je vakgroep.


Afspraken inplannen
#

Met de handige agenda-functie kun je makkelijk evenementen inplannen binnen je groep.Zo kun je op een toegankelijke manier een repetitieplanning of een jaaragenda creeeren en delen met de leden van de groep.

ZOOM Intergratie #

Makkelijk een video-vergadering organiseren #

In de instellingen van de groep heb je de mogelijkheid om Zoom te activeren. Door de groep te koppelen aan het zoom-account van de organisator kun je eenvoudig een Zoom-meeting plannen met de hele groep. Helemaal handig omdat de groepsleden hierbij geen Zoom-account nodig hebben, maar eenvoudigweg deelnemen aan het videogesprek via Dramales.nl

De handige Setup Wizard begeleid je stap voor stap in het koppelen met een Zoom-account. We hebben ook hiervoor een tutorial opgenomen. Klik hier om deze instructie video te bekijken.

Support #

De meeste functionaliteiten zijn eenvoudig uit te proberen, maar mocht je er toch niet helemaal uitkomen dan mag je ons natuurlijk ook altijd mailen op support@dramales.nl