ArtEZ University of the Arts: Artist Educator

  • Part Time
  • Zwolle
  • Helaas worden er geen sollicitaties meer toegelaten
  • Part Time
  • Zwolle
  • Solliciteren is gesloten

Site ArtEZ University of the Arts

ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei.

ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.

ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt wordt uitgenodigd om te solliciteren.

Voor de afdeling Docent Theater Zwolle (Artist educator theatre & media) zoeken wij een:

Artist Educator

0,4 fte

ArtEZ Academie voor Theater & Dans biedt verschillende opleidingen op het gebied van Dans en Theater aan, in Enschede en Zwolle, en kenmerkt zich door het op de individu gerichte onderwijs. Het ontwikkelen en versterken van de eigen artistieke en culturele signatuur van studenten komt bij alle opleidingen terug. Ook innovatie, ondernemerschap en onderzoek zijn thema’s die de theater- en dansopleidingen kenmerken.

De missie van Artist Educator theatre & media is als volgt: Wij leiden docenten en theatermakers op die als verhalenvertellers en verbinders midden in de maatschappij staan. Die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid kennen en zich richten op de actualiteit en diversiteit van een digitaliserende samenleving. Flexibele studenten die onderwijs en nieuwe projecten durven vorm te geven en uit te voeren. Studenten die mondig zijn en met een missie het werkveld in gaan.

Je profiel
Je hebt aantoonbare ervaring als maker binnen verschillende contexten. In je werk maak je gebruik van interdisciplinaire maakmethodieken en weet deze ook over te dragen aan studenten. De omgeving en diens bewoners zijn een essentieel onderdeel van het werk dat je maakt. Je bent organisatorisch sterk, flexibel inzetbaar en kan functioneren binnen een team van een vaste kern met wisselende gastdocenten. Je brengt een relevant (inter)nationaal netwerk mee en vanwege de inhoud van het studieonderdeel dat je mede gaat coördineren zijn wij op zoek naar iemand met brede culturele kennis en ervaring in het leven en werken binnen verschillende culturen/landen.

Affiniteit met de kunsten is vanzelfsprekend een pre. Gezien de internationale omgeving en een toenemend aantal Engelstalige opleidingen en onderzoek, is Engels in woord en geschrift geen probleem voor je. Je bent bij voorkeur woonachtig binnen de driehoek Arnhem, Enschede, Zwolle.

Je werkzaamheden
Je coördineert en geeft inhoudelijk vorm met een collega samen het studieonderdeel Nomad.

Nomad is een studieonderdeel van 12 weken wat twee keer per jaar plaatsvindt in de hoofdfase (jaar 2 en 3) van de opleiding. Binnen Nomad staat het leggen van nieuwe verbindingen tussen mensen, bronnen en omgeving centraal. Je ontwikkelt mee, weet je netwerk en kennis in te zetten en bent flexibel inzetbaar als coach en begeleider. Binnen de opleiding ben je onderdeel van het vaste team. Je neemt deel aan teamvergaderingen en trainingen. Je wordt getraind tot assessor om de integrale beoordelingen af te nemen.

Ons aanbod
Je krijgt een tijdelijk contract van 1 jaar met een omvang van 0,4 fte. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.731,81en maximaal € 5.127,39, functienaam (D5) docent B, schaal 11 op basis van een 36-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we verder nog?

  • Uitgebreide mogelijkheden voor professionalisering, persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor duurzame inzetbaarheid.
  • Een fijne werkplek waarbij je ook het onderwijsproces van dichtbij kunt meemaken.

Sollicitatie en informatie
Heb je de kennis, kunde en ervaring in huis om aan de slag te gaan als Artist Educator? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren, zeker als je ook nog een enthousiaste teamgeest en sterke professionaliseringsmentaliteit meebrengt.

Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij Arjen Hosper, hoofd docent theater Zwolle, a.hosper@artez.nl. Voor meer informatie over ArtEZ en werken bij ArtEZ, ga naar: www.artez.nl/Over-ArtEZ.

Solliciteren kan tot en met 12 juni 2022 via onderstaande sollicitatiebutton.

Wij willen u erop attenderen dat wij gebruik maken van sociale media tijdens onze selectieprocedure. ArtEZ gebruikt gegevens alleen voor het doel waarvoor ze verkregen zijn. Verder is het privacystatement van kracht.

Tagged als: Artist Educator, interdisciplinair, maker

Contact met ons

ArtEZ University of the Arts

ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei.

Gerelateerde Taken